Dag 3 Havner: Kristiansund–Trondheim–Rørvik

09.05.24

Først må jeg nevne: det er folk fra hele verden om bord. India, Frankrike, USA, Tyskland, Danmark, Sverige, Finnland, Bergensere…… osv.
Våknet i Trondheim til ikke det beste været, men ikke verre enn å låne en paraply og dra avsted. Det gjorde vi. Kom fort til Rockheim som er imponerende stort. Ligger helt nede i havnen.

Rockheim i Trondheim

Trakket videre og klarte å finne den gamle bybroen og da var vi like ved Nidarosdomen.
En stille dag i dag med få biler i byen, det er jo Himmelspretten.

På returen fikk vi en ny «surprise»: logoen jeg laget for 40 år siden samt skilting står fortsatt på en butikk. Katten som er opprinnelsen til logoen ble fotografert i Fredrikstad i 1979 (se bilde).

På sjøen igjen med nok en ny knall lunsj. Ut Trondheimsfjorden og tett passering av Kjeungskjær fyr. Helt noe for seg selv.

Nå passerer vi Flatanger og det er der jeg hentet forrige båten min. Med andre ord, alt fra nå av er nytt farvann. Litt stolt over å ha tatt turen her fra og ned tidligere på egen skute.

Glemte å fortelle om en skikkelig kokko mann om bord i går. Han pratet høyt og lenge med seg selv. Om drap og andre ting, helt fjern. Sjelden vare. Kar i 60 årene.

Polarsirkelen kl 08.01 i morgen i følge mine beregninger ,-) Det er en konkurranse for alle om bord. Har regnet på siste avgangssted, nautiske og fart på skuta. Ved innlevering av resultat var jeg helt sikker, inntil hun spurte om jeg hadde tatt hensyn til vekten på båten i morgentimene. Sekunder teller også. Da er vi tilbake til flaks og det teller ikke @*¨+?*@$

Her er min og Chat GPT sin utregning

Spennende utsikt nå, som vi ikke ofrer for rødvinen på rommet.

Nå kvapp vi som bare «F». Fløyten dro til like over hodet på oss.
Noen viftet med et flagg på land, sikkert en slektning eller ansatt.
Siden fikk vi opplyst at dette var en dame som hadde egen «fan» side med maaaange bilder av Havila flåten og i retur fikk hun et drag i fløyten når hun vinket med flagget.

Ny fløytekonsert når vi møter Kong Harald på vei sørover. Her er vi i Rørvik.
Etter det ble det to timer i Jacuzzien hvor jeg møtte er artig kar som kom ombord i Rørvik.
Mye å snakke sammen om. Såpass at han kommer til Bergen ved første anledning for å få meg med podcasten sin.

Neste, litt søvn og Polarsirkelen.