HonKong 09

Starter med Munchen hvor alle de store flyene ventet og dro ut i natten. En helt egen følelse å være en del av. 
Flyet var topp, servicen likeså. Lite søvn men natten gikk over til dag og vi var i en annen verdensdel. Flyplassen er ganske stor når vi måtte ta tog for å få koffertene. Hotellet hadde sendt egen sjåfør og guide i en mercedes 320 til *bare* oss. Kjempe!

Nå sitter vi på flyet fra Hong Kong til Bangkok og her er 
det tid og ro til å skrive. Det gikk jo skitt med første blog på hotellet, men nå skriver jeg på mobilen med norsk tastatur.
Starter på nytt med ankomst Hongkong.

Vi dro direkte til Monkok som er et av de store markedene for elektronikk mm. Det var litt skuffende at priser og utvalg ikke var som forventet, men trangt og mye folk det var det garantert.


Kl 20 hver dag er det symphony of light, en av de store attraksjonene. Først blir en og en skyskraper presentert med blinkende neon mm. Så starter lys showet til full musikk. Hele fronten med nesten alle skyskraperne er med. Kjempe 🙂
Veldig få går med munnbind og det er mindre hysteri her enn hjemme. Hygienen er på topp og det meste blir desinfisert ofte.

Kvelden ble tilbrakt på nattmarkedet som er like ved hotellet. Det var helkinesisk med nesten ingen europeere og her gikk første måltid med pinner ned.Det var et måltid med nøtter, kylling og svin der alt ble spist med pinner. Sanitærforholdene her krever en egen blog 🙁 
Denne kvelden var det kinesik “Halloween” hvor de brenner bål i noe som ligner boss-spann sammen med røkelse. 
Dette ble så voldsomt at brannvesenet rykket ut både her og der.
De feiret kontakt med de “passerte».  Handlet kun en lighter til 12 kr som de ikke har på Biltema lengre 😮

Dag 2 dro vi til Aberdeen i bokstavelig forstand. (• på kartet)
Det kostet bare 120 kr. med taxi men så dro vi til havs med en gammel dame som forlangte betaling langt fra land og det var ikke billig. Etter nesten en time hadde vi sett gamle husbåter, fiskebåter og en armada av jåtter. Det var nok verdt pengene okke som. Det viser seg at Kowlon området på fastlandet som også kan betegnes som en del av gamle byen, er rimeligere enn på øyen (med alle skyskraperne) som er en turistfelle.
The Peak var neste obligatoriske sted. Som Fløien i Bergen med egen fløibane (se bilde av utsikten). Nede i byen er det trikkene og nakkesleng etter skyskrapertitting som sitter igjen.

I denne byen er det muligens flere taxier enn privatbiler. 
For morro talte Linda privatbiler og jeg taxier. Når jeg kom til 100 nådde hun 97. Taxi er billig, likeså mat og drikke i gamlebyen.
Vi så flere ørner enn noen andre fugler her.
Ingen kan engelsk og de som kan vil du ikke forstå, sånn som lomn, de kan ikke r (rom nr)


Mercedesen kom og hentet oss i dag også, til flyplassen.
Det har lagt på ca 35 gr hver dag og når man vandrer ute fra 35 til inne med ca 20 alle steder burde vi bli syke men det går bra. Akkurat ferdig med maten på Thai Air og den var kjempe, men det syntes ikke Linda ….