Dag 1 Havn: Bergen

07.05.24

Endelig var dagen her – våren var i luften, det var tirsdag, og vi (Helge & Trond) var klare for eventyr. Vi hadde bestilt turen den 28. desember 2023, og nå var ventetiden over. Under innsjekkingen føltes det nesten som å være på en flyplass, med bagasjebånd og det hele. Båten, bare 9 måneder gammel, lovet en flott reise foran oss.

Det er ikke første gang vi reiser sammen ut i verden. I 1983 var vi på biltur i Europa, i 2013 var det biltur i Portugal og Spania. Og nå i 2024 ble det en tur Norge på langs. Det er mer enn 40 års godt vennskap.

Det var imidlertid en liten overraskelse under innsjekkingen. Det virket som om lugaren vår manglet et vindu, en detalj som fikk Helge til å trekke på skuldrene. Men prislappen for en slik luksus viste seg å være mellom 10 000 og 20 000 kroner. Så vi lot det gå – det var ikke avgjørende, spesielt siden det var per person.

Middagen, servert ved kaien i Bergen før avreise, skuffet ikke. En treretters meny, valgt fra et variert utvalg, møtte våre høye forventninger.

Inne på lugaren ble vi møtt av et kjent syn: en av mine gamle tegninger for Helly Hansen, komplett med instruksjoner om hvordan man bruker en redningsdrakt.

Et høydepunkt på turen kom da kapteinen uventet besøkte et søsterskip som lå til kai på Skolten. Deres improviserte fløytekonsert gledet alle om bord, og smeltet sømløst sammen med det pittoreske landskapet.

Vi ble hyggelig overrasket da vi seilte under Nordhordlandsbrua og inn i Radfjorden. På det tidspunktet hadde vi allerede satt oss godt til rette i jacuzzien, og forlot den først da vi passerte Toska.

Dagen avsluttet med et raskt stopp i baren før vi trakk oss tilbake for å nedtegne disse tankene. I morgen venter Ålesund – en ny dag, et nytt eventyr.