Kart Quito & Galapagos

Ecuador som Galapagos-øyene tilhører, ligger som navnet forteller: på ekvator-linjen. Fra skolen kjenner vi, som ikke sov, Darwin. Darwin er evolusjonens far og mye av hans lærdom kom fra Galapagos. Dette skal være en edens hage hvor dyr ikke frykter mennesker og mye av utviklingen har stått stille. Vi gleder oss.

Ecuador
Republikken Ecuador er et land ved ekvator, nordvest i Sør-Amerika. Landet grenser til Colombia og Peru og har kystlinje mot Stillehavet. Ecuador er et av de minste landene på dette kontinentet, det åttende største målt i areal. Sammenlignet med europeiske land er Ecuador litt mindre enn for eksempel Italia.
Hovedstad: Quito
Valuta: Amerikansk dollar

Quito
Quito er hovedstaden i Ecuador. Den ligger i det nordlige Ecuador i østskråningen av den 4759 m høye aktive vulkanen Pichincha. Quito er verdens nest høyest beliggende hovedstad. Quito er med sine 1 978 376 innbyggere den nest største byen i Ecuador, etter Guayaquil.
Høyde over havet: 2 850 m
Grunnlagt: 6. desember 1534
Befolkning: 1,619 millioner (2010)

Galápagos
Galápagosøyene, eller Galápagos-arkipelet er en øygruppe i Stillehavet, om lag 972 kilometer vest for Ecuador. Øygruppen tilsvarer den ecuadorianske provinsen med samme navn, med ti større og en rekke mindre øyer, hvorav de fleste ligger sør for ekvator. Øygruppen ble oppdaget i 1535 og ble underlagt Ecuador i 1832
Område: 8 010 km²
Hovedstad: Puerto Baquerizo Moreno

3 Prikker. Galapagos-øyene, Quito i Equador og Panama City. Flyturen fra Quito til Panama tar 2 timer, til Galapagos – litt lengre.
Her er øyene vi skal besøke en del av i løpet av de 5/6 dagen vi ferdes rundt.
klikk opp – zoom inn og ut for å se alle vulkankraterne.
Lenke til Reiseinformasjon – hjelp