Flytur til Brisbane dag 5

Våkner til frokost på rommet, selvkjøpt og passe tørr, men funker greit når kaffen går ned. Rydder rommet og gjør klar til å forlate, da ser jeg at den «ryddige» fruen har vasket yoghurt flasken før den skal videre. Akk ja.

Pent vasket og klar til å kastes – Korrekturleser mener det skal rettes til : gjenvinning

Taxi fant vi med en gang og i motsetning til sist kunne vi ta den. Sist jeg var her tok det 8 taxier før vi fant en som kunne engelsk. Denne gangen har Hong Kong vist at det meste fungerer greit med engelsk. Sikkerhetskontrollen er grundige og utrolig effektiv, men jeg tror vi hadde vist passet 6 ganger før vi var igjennom.

At det er en stor flyplass, forstår du når det er skilt med gate 530. For å komme til vår gate måtte vi ta undergrunnstog i lynfart. Da vi skulle bruke opp Hong Kong dollarene falt valget på sjokolade. En pose M kostet det samme som middag for to! SJOKK! Men kanskje var tannpussen til Ingegerd litt dyrere ca 80.- kr. Hun hadde åpnet en flaske vann på rommet, WOW! Vi trodde at den var gratis siden den stod framme.

Se gate numrene

Toget til vår avgang/gate

Vi flyr med Cathay Pacific som tydeligvis er en gigant i østen. Sist var det «hauger» med jumbojeter her, men nå er det meste byttet ut til mer moderne fly. Se på bildet under, den store aktiviteten her er flytte land. Over alt finnes sandlektere som sanker og leverer sand for å utvide landområdene.

Se lekterne i bakkant av bildet.

Sittende nå på flyet til Brisbane og har det er komfortabelt etter et utsøkt måltid med rødvin, is og kaffe + 2 filmer. Passerte nettopp tuppen av Australia, så vi er på vei. Det er et rikt utvalg av filmer, bøker tv-stasjoner, musikk, wifi, shop, spill osv om bord. Det er mørkt ute så vi ser ingen ting hverken på kameraene eller ut glaset. Er på rommet i Brisbane – godnatt.

Avslutter med et bilde fra i går:
Skjønnheten og udyret i Hong Kong (hun syntes jeg skriver for lite kritisk om meg selv 🙂

En liten apostrof:
Kommer vi tilbake noen gang til Hong Kong får vi håpe det fortsatt er et fritt sted som forsetter å reklamere for Facebook i lysende tekst over 500 meters høyde på en hel skyskraper, ikke fordi jeg er fan av Facebook, men fordi Facebook er forbudt i Kina. Utvikler Kina seg videre på den stien de har valgt, frister det ikke med ny tur der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *