Flytur Tahiti dag 18

Siste dag NZ (timer)

Dagen i dag blir bare tre timer i Auckland før vi må sette turen mot flyplassen. Tar en tur i gatene og videre ned til havnen. I gatene er det arbeider over alt, en helt ny (ingen fra før) undergrunn bygges. Den skal stå ferdig i 2024. Første dag da vi tok taxi til bilutleiefirmaet la jeg merke til en kar i hjelm og oransje arbeidsklær. Han hadde en port han åpnet for fotgjengerne hver gang det ble grønt. Slik stod han. Nå nesten en uke senere stod han på samme vis, men det kunne se ut som om han hadde fått en lærling. De finnes i titals og ser ut som Playmo-arbeidere. Det bemerkelsesverdige er at det kun er mulig å se at en av ti virkelig arbeider, uansett hvor hardt vi prøver. Først tenkte vi på frokostpause, men den måtte ha glid over i en lunsjpause – for her er det stopp. En sementbil pumper sement, en mann styrer slangen og 4 stk står rundt og ser på.
På byggeplasser ser det veldig likt ut, så hvordan bygge en by da?

Og slik stod han så lenge vi fulgte med inkl en «coffi brake»

I alle disse store byene har de butikkene som vi skrev om i Hong Kong, de vi aldri kommer inn i grunnet størrelsen på lommeboken eller som jeg helst vil si: størrelse på hjernen. Utenfor Luis Vuitton og Gucci var det køer i dag, hvor den dresskledde dørvakten bare slapp inn «en» av gangen når forrige kunde kom ut.

En andektig kø.

Vi kom forbi en gruppe eldre kinesere som utøvde Falun Gong. Der stod de helt stille med armene i været og hadde det ikke vært for plakaten hadde jeg trodd det var en eldre versjon av «Flash mob».

Flash mob på kinesisk.

Vi fant båthavnen hvor de små og litt større ljåtene ligger. Jammen lå det ikke en helt ny Marex til salgs (fra Arendal). En kopp kaffe og tid for å finne bagasje og minibussen. Da sjåføren slapp oss av på flyplassen kom en liten klage: this was a long trip! Vi begynte å le, vi skjønte godt hva han mente – en unge hadde hylt under hele turen. En av den riktig ufordragelige typen som skal ha oppmerksomhet fra mor. Overraskende nok kom sjåføren med en annen innrømmelse da han hørte at vi var norske: han var stor fan av « Bergen». Har ikke sett den, men er ikke det noe om advokater i Bergen på TV3??

En helt ny Marex fra Arendal til salgs.

Sitter nå på et fly over Stillehavet og skriver. Det var en skikkelig regnbye da vi dro fra flyplassen etter strålende vær tidligere i dag. Været kunne vært bedre denne uke i NZ, men vi er happy, det har ikke vært en eneste regnbyge som fikk oss våte. Temperaturene har svingt fra kjølig til godt opphetet, litt avhengige av vinden.

Tror vi kunne tatt tre uker til her, for dette er et land som har mye å by på, også overraskelser som da: Ingegerd følte det var for kjipt å bare betale med kort og ikke gi tips. Etter å ha tatt ut 100$ i kontanter fikk vi opplyst at det normalt ikke gis tips, det er greit å betale det som står på lappen. Resultatet er at vi nå sitter på flyet med sjokolade opp over ørene etter å ha brukt opp dollarene :o)

Veldig mange av de vi har møtt her er gjestearbeidere fra eks. Europa. Den andre typen er utvekslingstudenter fra eks. Kina som blir værende. Møtte en av dem i dag som kunne fortelle en del om det….

På flyplassen var det som jeg trodde; størrelsen på folk fra Fransk polynesia er sikkert som fra Cook Island: store. Betjening og passasjerer stemmer godt overens med dette (og blide).

PS det er mye styr med å fylle ut skjema før ankomst alle steder, en haug med spørsmål…..

Vi har nå flydd med: Finn Air, Catay Pacific, LATAM, Tahiti Air.

Vi har hatt finsk, kinesisk, chilensk og fra fransk annonsering på flyene, da blir det mye mas og lite vi forstår. Turene blir nå nesten litt korte som i dag da den er «bare» på 4t 35min. Det holder ikke til alt vi har lyst til å gjøre. Riktig nok skal flyet videre til Los Angeles, en liten svipptur over den store dammen. 

Kommer sent på hotellet og skal tidlig opp i morgen og da tar vi reprise på den 17.09 (som er i dag), vi lander den 16.09. To tirsdager på rad.

PS nå er det fransk som gjelder i en uke og høyrekjøring er på plass igjen – ak o ve.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *