Biltur New Zealand dag 15

Vi oppdager bygdas vannhull.

Men det startet ikke der. En og en halv times kjøretur tok oss gjennom  marker som i Danmark, skoger som i Canada og åser som i Skotland? (har ikke vært der). I andre enden av denne turen ventet en kaptain på oss, han og skuten. Stedet er Taupo som kan regnes som en havneby selv om den ligger i et vulkankrater. Riktignok er krateret litt gammelt og 46 km bredt og fylt med vann som har en dybde ned til 180 meter. Programmet var klart: Seiltur til «Maori Carvings» med innlagt pizza og drikke. Denne gangen var vi så uheldig at 4 av 8 påmeldte ikke kunne komme, 2 stk. hadde spist og der stod vi med 8 stk. innkjøpte pizza. Vi ble Mette. Drikken var valgfri – irriterende for en «driver».

I rolig bris (vind)

Det var fin bris (vinden) og vi seilte til målet som var det dere kan se på bildene under (lettere enn å forklare). På veien seilte vi forbi der de som ikke vil bli sett bor. Da tror du sikker det er noen som har sittet «inne», men det tror jeg ikke Tom Cruise eller Rod Stewart har. Avslutter enkelt med; knall tur.

Se også bilder i billedmappen.
Veldig imponerende

Det neste var ikke så knall, det var litt (F). Vi kom 10 minutter for sent til en «Thermic park» noe sånn vulkan greier med varmt vann og gjørme.
Det var stengt og det etter en omvei på til sammen 10 mil. 

Litt lengre nede i gaten viste det seg at bygdas vannhull var.

Og mere bokstavelig kan det ikke bli. Et vannhull forbindes ofte med et lokalt drikkested, men hva om du så legger det i et vannhull ?

Fantastisk, for det var det vi fant. Om du ikke tror det får du ta en titt på bildet under. Temperaturen var behagelige 37 grader, som kunne reguleres ned dersom du la deg mellom to elver – en varm og en kald.

Lørdagen starter i et vannhull!

Dette vet jeg selvsagt: fordi jeg har prøvd det. Eneste unntaket var det jeg ikke kunne prøve som «driver». Alt i alt, kjempe-kompensasjon for ikke å få gå å se på boblevann :o)

Her i landet er det bare få fartsgrenser. Den som funker over alt er 100.
Det finnes nesten ingen skilt, men man må bare anta det er 100 som gjelder.

Mye her minner om det som kan ligne på «midt westen». Det er store gårder over alt og i de små byene som ligner på Cowboy-byer er «Felleskjøpet lokalt og STORT».

I disse små byene må du ikke være sulten, da med tanke på kvelden.

Enten kommer vi sent, eller så går tiden med til blog og vask bak øret.
Med andre ord hvorfor må da kjøkkenet stenge kl.20 på en lørdag?

Så to gode historier fra gårsdagens besøk i Hobitton:

  1. Festen i filmen «Hobbiten» var ekte. Det var venner og kjente som var invitert og alt øl var gratis. Rigisjøren ville ha det ekte, men det gikk over stokk og stein. For mange ble for fulle. De holdt på i 8 timer og filmet. Han måtte stoppe dette og det var enkelt:
  2. Han fortalte som sant var at alt ølet hadde han brygget selv og det inneholdt kun 1% alk. Alle ble meget flaue – dette kalles placebo.

Under dagens samtaler med skipper og det australske paret som var med fikk jeg noe facts og info: Det er ca 5% Aboriginere i Australia og ca 8% Maorier i NZ. I Australia kan de ikke øke befolkningen ved å ta imot flere emigranter. Det er ikke nok vann.

I vannhullet traff jeg et par fra NZ/Holland som flyttet tilbake her i disse dager. De opplyste at NZ er et av de land som ligger høyest på statistikken for vold og da spesielt i hjemmet.

I morgen blir det noe som henger ned fra taket og lyser hele året, også etter JUL.
PS mange steder her ser det ut som om det er jul (lys).

Hot not chocolat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *