Biltur New Zealand dag 14

Hvordan en skoleturnering snur opp ned på det meste?
I går ble det skivebom i planene når vi måtte flykte byen vi skulle overnatte i grunnet en skoleturnering. Vi var jo likevel «happy» når overnattingen ble oppgradert med 4 stjerner og boblebad. Lite vistte vi da om at telefonen skulle ringe under frokosten.
Hei det er Trond…. god morning. I andre enden (på engelsk): vi må beklageligvis innstille flyturen dere skulle på i dag grunnet ….. service…. vind osv. (F), men om det passer:
Vi oppgrader fritt til en helikoptertur på 1 time med landing på vulkanen – er det OK?
Oppgraderingen var fra 1/2 time sjøflytur over vulkanen, så jeg tvilte meg til et ja :o)

Forskjellen var at Hobbiton stod i fare, den var først på planen i dag. Tilbake til skoleturneringen; hadde vi ikke flyttet overnatting, ville vi ikke nådd den nå oppsatte helikopterturen (fordi vi nå var nær nok til å kjøre der). JIPPI snart i luften.
I Rotorua tok vi av «fullstendig», kort sagt beina var over bakken og kom ikke ned igjen før de stod på toppen av en vulkan. Litt surt på toppen, men det merket jeg ikke. Videre gikk turen over mange termiske sjøer og en foss som kom rett ut av bergveggen.
Vannet var så klart i en av elvene vi passerte at det var mulig å se ørret svømme.

Dagens fjelltur unnagjort.
En vulkan som revnet i 1886 og kostet mange livet.

Når alt var snudd på hode, var det bare å reversere planen og dra til Hobitton etter en fin spasertur i Rotorua. Jeg oppfatter dette stedet som Maorienes hovedsete og vi fikk med oss mange historier om dyp respekt for deres skikker, som fjell som ikke kunne bestiges, sjøer som ikke kunne settes båt på osv. Får en sterk følelse av at New Zealanderne er på besøk og låner landet.

Rotorua

Fra litt småregn på formiddagen kom det store finværet og hvor trengte vi det, du gjettet riktig – der vi skulle vært på formiddagen «HOBITTON»
Landskapet må være perlen i NZ og ikke valgt tilfeldig. En tur her, selv uten Hobitton er verdt NZ turen. MEN så til Hobitton, vi koste oss i to timer i et vær selv guiden skrøt av. Det er vår, det er grønt, det er blomster over alt.
OBS – nå midt i skrivingen gikk en flyalarm, vi vet ikke hva det er??? Den stoppet?
Politisirener i det fjerne.


Det er noen jeg har en høne å plukke med, kanskje en hel «jævla hønsegård». Det kalles SELFIE -(F). Skal du betrakte, nyte, oppleve, ta bilde -så dukker de opp. Ikke bare 1, men hele busslasten og er de ikke fornøyd må de (F) ta bildet om igjen. Nå det er 30-40 attraksjoner og 30 personer, så koker det over her. Min frase er: hvorfor ta selfie, når ingen er fornøyd med utseendet??? Her var det 4 damekinesere som stakk seg ut i røde frakker, tok bilde av seg selv, hverandre alle steder også der det ikke var noe å se.
Jeg ble så forbannet da jeg ventet på å få ta et bilde uten en haug med selfiere, at jeg stilte meg opp i motivet som «sperre». Hva skjer da? De tror jeg vil være med på bildet og stiller seg opp ved siden av og begynner å ta bilder (F). Har ikke møtt noen som liker kinesiske turister, det er hakk i platen når folk snakker om dem. Fullt på høyde med russere. De «røde» damene tok ikke hensyn til; ikke å trå på gresset, men holde seg til turveiene. Ved påpekning var det: thank You, Sorry også fortsatte de. (F).

Kjent sted ?
Utrolig å vandre rundt i ca 40 slike hus.

Nå er vi tilbake på gårsdagens rom og koser oss i påvente av morgendagens seiltur til «Maoa Carwings». Burde vel se hva som skjer på utsiden med sirenene?

Varmekilder fra helikopteret.

PS -se også billedarkiv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *