Flytur til Aukland dag 12

Nå sitter vi på flyet til New Zealand og får ikke gjort noe annet enn å ta en liten oppsummering fra de siste dagers begivenheter. Kommer stadig på hendelser som snek seg unna «stikkords-listen», som da vi kom til Hong Kong og ble skannet for sykdom. Det var varmesøkende kamera vi måtte gjennom. Sikkerhetskontrollene er grundige og den i dag i Sydney var ikke noe unntak. Man står der nesten naken før de er fornøyd og når man tror alt er over kommer de med en «svab» for stryke oss og bagasje.

Vi har ikke alltid flaks, satte oss ned med en pils og leste på en plakat: Happy Hour starter kl…. det var det 5 min til og da kostet ølen 5$ og ikke 12$. 

Det er noe flere dresskledde i Sydney siden sist, men det kan se ut som om de avler de her. I bank/finans-kvartalet kommer det stimer.

I går kveld på vei til middag, traff vi på noe nytt «City Guard». Tenker det er en ny gruppe frivillige og kanskje det vi forbinder med natteravner.

De var hyggelige, men hadde liten peiling nå vi ba om forslag på middags-sted. Vi fikk i alle fall rett retning. Det ble Koreansk. Der satt vi og fikk seks små fat med noe spisende på + ris. De hadde sagt det var nok til to, men for oss var det vel en forrett til en. Vi følte oss ikke særlig lure. Skulle vi be om regningen? Heldigvis ikke, for etter en stund kom det et lass med mat. Vi tror vi spiste okse, men det smakte lam. Dette var den umulige oppgaven. Prøv å spise svinekoteletter med pinner. Det ble et søl hvor fingrene var nødt å delta. Vi ble mette.

Det vi trodde var hele middagen.
Så kom middagen.

I Australia er det en stor sport blant menn å gå med hatt i alle fasonger. Personlig liker jeg den slitte «outback» typen, en litt slitt Cowboyhatt.

I dag på flyplassen fikk vi et godt nærbilde av 380`n. For de som lurer, det er verdens største passasjerfly med to etasjer og kan ta opp til 800 passasjerer?
Flyturene blir liksom kortere og kortere, fordi det er mye aktivitet med mat, bok, film osv. I dag ble den litt merkelig for vi fløy i bare 2.5 timer og fikk 2 timer kortere dag/tidsforskjellen samtidig.

Bussen kunne kjøre under vingen – gedigen.

I Australia opplevde vi temperaturforskjeller fra 2 til 34 grader.
I dag var det en som var sikker på at hun hadde mistet kortet (bank).
Det man lærer fort er å ha alle ting på en plass og det hele tiden.
Kortet kom til rette, men på en annen plass enn der …..
I går hang kameraet på andre skulderen og jeg var sikker på at jeg hadde mistet det.
Kamera over venstre skulder, mobil i venstre bukselomme, Osmo og lommebok i høyre bukselomme – da fungerer det.

Inne i storbyene «kødder» GPS`s godt med oss. Vi kan gå 200 – 300 meter uten oppdatering og da hopper den rundt som på et videospill. Har gått 180 grader feil flere ganger.

Om dere lurer på den som trodde kortet var borte, det er henne som er finans/utbetalingsminister. Det funker bra og da er ikke det noe å rote med.

Finansministeren ankommer New Zealand.

Etterhvert som turen sklir frem, ser vi svakheter i deler av planleggingen og det justeres underveis. Slik som å legge inn bensinstasjoner, motel/hotel på Google maps i forkant når vi har dekning og wifi. Mye letter å si gå til, enn: Finn noe nå – uten dekning.
Dette for være nok for i dag ellers er det vel ingen som gidder å lese – bare se på bilder 🧐

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *