Biltur Australia dag 10

Dagen hvor vi våkner opp til 4 grader og sterk vind i 1000 meters høyde. Vinden hadde gitt lyd fra seg gjennom natten og vi fryktet hva våre sommerlige antrekk ville hjelpe i dag. På vei til de tre søstre forstod vi fort ar dette ville bli kaldt og det ble det, men for noen opplevelser. Først ned trappene «Giant Stairway» til «Honeymoon bridge» til den første søsteren.

Nederste del av Giant Stairway

Honeymoon bridge

For at dette skal bli imponerende må jeg ta med neste bilde som viser de tre søstre og broen over. Det hele blir enda bedre på lengre avstand.

Etter dette tok vi turen til verdens bratteste jernbane – 52 grader. Fløibanen er 26 grader på maks. Det ble jubel og Indiana Jones stemning med musikk og tunnel.
Den førte oss til bunnen hvor det var tilrettelagt for en gangtur i tretoppene og langs bakken i en regnskog. Med mange dyre/fuglelyder og rester av gammel gruvedrift var dette en ny opplevelse. Turen gikk gjennom skogen til neste stopp som var en taubane opp igjen. En ny taubane (buss av størrelse) tok oss videre over dalen med spektakulær utsikt.

En svevende opplevelse i frisk vind.

Må ta med dagens slange som var et syn. Vi møtte mange slike dyr langs de ubeskrivelige turveiene i dag. For flere bilder – se billedmappe.

Utsmykning langs turveiene.

Så litt fakta – opplysninger:

Det er laget «taubroer» over motorveiene for Koalaene.
Det skrytes over at de har plastikk penger og da mener de ikke kort, deler av sedlene er av plastikk.
De opplyste at en aksjon i helgen i og rundt Sydney hadde tatt 240 fyllekjørere.
Brannene vi har referert til er nå de værste gjennom tidene og har tatt 15 hus.
De meldte også 90 km/t på vind her i dag. Har sjekket, det er storm 25 m sek.
Det gjør det hele litt kjølig selv om det er 18 gr. Vårløvet springer ut i Sydney i disse dager.
Jeg fikk kjeft i rulletrappen, det viser ser at de gjennomfører venstrekjøring også der folk ferdes/går. På et kjøpesenter i Sydney (som vi nå har nådd) viste det seg, under et måltid hvor vi telte forbipasserende, at det må være 70% aseater i denne byen. Korrekt ville det vel være å si: med aseatisk utseende. Dette i «rush» til T-Banene.
Som sist, det ble en utfordring å levere bilen. Først feilkjøring over den kjente broen, men det var jo noe å ta med det også. Så en time for å finne bensinstasjon. Ak ja.

Vi har nå kjørt distansen Bergen – Bodø sånn ca eller Bergen – Stockholm – Oslo.
Det er en pakke full av opplevelser i Australia og vi må finne tid i kalenderen til resten av landet,,,,,,

Vi fant hotellet og når Lykketrollet som jeg blir kalt (utseende) og er med, ble det oppgradert fritt til nytt rom i toppetasjen som i denne omgang er i 7.
Legger fra oss på rommet for å ta en rask tur til supermarkedet i nærområdet. Kaos, Kaos og K – enda verre når vi kom til de 30 selvbetjenings kassene. For å si det på Ingegerds vis: $#&»#*****@@@@@

Nå er vi klar for å ta turen til eller skal vi si i Operaen. Er ikke sikker på hva, men det er en som tømmer varmtvannet i dusjen. PS hun påstår hun fryser.

De tre søstre og broen.

Må bare ta med denne fra regnskogen med Loddefjordpalme i midten – helt knall 👍🏼👍🏼

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *