Biltur Australia dag 8

Det startet med det som skulle bli en koselig middag på en restaurant-terrasse ved havnen. Vi hadde fått bord like ved sjøen og bestilte det som fristet mest. Dette tar jo alltid litt tid og mens vi ventet merket vi at vinden økte. Ikke bare økte, den tok fatt i alt og vi måtte flykte innendørs. Det smalt i dører og vinduer, samt trær som skrapet mot vegger og vinduer. På vei hjem til rommet hørte vi hvordan papegøyene skrek som fulle sjøfolk i trærne. De må ha gynget kraftig. På rommet var det ikke akkurat stille heller.
For første gang slo vi på TV for å se hva som sendes her. Det var et dating-opplegg som fattet interessen – og sjokk, TV-verten gikk i kne og rødmet da en av deltagerne fortalte hvordan hun ville løse et problem. Kan ikke skrive det her, men det var noe med toeren. Spør oss en dag det passer

Ved frokostbordet i dag viste det seg (på TV) å ikke bare være mye vind, det var skikkelig krise i Sydney etter nattens hendelser.

Litt tidig forleden da vi kjørte inn i Yamba, de spilte Grieg – Dovregubbens hall, hele stykket på bilradioen. Godt med noe fra Bergen så vi kan få litt hjemlengsel 😉

Et besøk på Koala sykehuset i dag, var kjempekoselig og veldig opplysende for oss som tror det er en bjørn, det er det ikke. Fikk en full gjennomgang samt hilse på mange av de litt trøtte dyrene som sover 18 – 20 timer i døgnet.

På stedet var også et komplett rikmanshjem fra ca 1870 – klassisk australsk hus.
Det rare var at det var peis i alle rom.

På rommet vårt i natt hang det et bilde av et søtt lite fyr og det måtte vi jo besøke:

Crowdy Head lighthouse

Må ta en liten oppsummering på gjenglemte ting på hotellrom: en elektrisk tannbørste, en USB ladekabel og en sommerdunjakke. Tannbørsten gikk greit for på andre hotellet fikk vi 4 nye,
Ute på bondelandet bruker de liggende melkespann som postkasser. Sist jeg var her var kanskje 50% av alle biler av merket Holden, nå er det veldig få. Holden er produsert i Australia som noen andre merker. Det er som regel kjente merker, men med nytt navn.

Det store målet i dag var Tomaree Head, et fantastisk utsiktspunkt som også hadde stor betydning under krigen. Turveier her i Australia er fantastisk tilrettelagt. Vår første slange dukket også opp på stien der.

En riktig «cliffhanger» opplevelse.

På vei inn til Newcastle passerte vi gigantiske losseanlegg for kull. I Newcastle ble det litt hotell-kaos. Det jeg trodde ville funke var en overdimensjonert pub med senger over. Heldigvis var det fullt. Neste forsøk viste seg å være et automat-hotell der alt må være bestilt på forhånd – bare å gå igjen….
Etter litt for mye venstrekjøring i by i mørke fant vi noe litt lengre ute. Den è god – takk for i dag.

PS Tips – gå inn og se på bilder – de fyller bedre ut det vi skriver om.
Bilder finner du i menyen under hvert land.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *