Biltur Australia dag 7

Endelig på nett. Vi sliter med ustabile og veldig dårlige nett (Internett)
FOR en dag – i dag ble det virkelig Australia dag med alle forventninger oppfylt.
Vi fikk en litt uventet opplevelse i går da jeg skulle lade IPhonen i bilen. De snakket sammen og plutselig kom kart og anvisninger opp i «ryggepanelet» JIPPI , nå kunne vi se hva damen skrek ut om veianvisninger på den store skjermen.

Dette er landet for snute- og snorkelbiler. Snutebiler er som gutter vet: store lastebiler med snute- og snorkelbiler er ikke brannbiler, men biler med snorkel som kan kjøre med vann over panseret. Veiarbeid er det alle steder, men ikke til hinder. Imponerende når de lager ny 4 veis med alle 4 felt samtidig gjennom skogen.

I dag var det totalforbud mot all ild. Bushfire (skogbranner) er nå i toppsesongen. Forbudet ble annonsert på radio og på store vei/lysskilt. Vi så røyk i det fjerne og kjørte gjennom områder som var rammet (slukket).

Dagens første avstikker ble til Urunga Boardwalk.

Et flott anlegg hvor man kan gå langt ut i en mangroveskog, langs et elveutløp til havet. Det var mange plaketter på gjerdet som vi antar er steder noen har strødd asken til kjære (fine ord på plakettene).
Utenfor kafeèn ble jeg tilsnakket flere garnger (typisk australiere). Den først var en dame som kom smilende og i refleks fikk hun et smil tilbake. Da kom følgende:
It`s friday – we should bee smiling! – herlig.
Den neste var en dame i en stor Landrover som hadde 4 forsøk på lukeparkering.
Hun smilte også da hun kom bort til meg og sa: You din`t see that 🙂
Vi handlet i en SPAR butikk hvor betjeningen kunne bekrefte at man fortsatt må i en Bottleshop for å handle alt sterkere enn soda – så vi gjorde. Mannen bak disken var ivrig på å vise oss mannen på «19 crimes» rødvinsflasken da vi kom med den.

PS Jameson var ikke helt borte i denne versjonen heller :o)

Han satte kameraet på mobilen mot mannen og han snakket.. sprøtt. 19 crimes har de i Norge men her har de 6 sorter. 19 crimes står for de 19 ting som kunne dømme deg til Australia når de sendte fanger hit.

En annen avstikker gikk til Crescent Head Lookout.

Det er mye campingbiler og campingvogner på veien men der er også de ville dyrene.
Vi talte 37 roadkill i dag -påkjørte dyr. Dette ble pelikanenes dag helt frem til vi så den første wallabyen/kengeruen. Det ble bare begynnelsen, for etter den første (som kom sent) ble det veldig mange.

Det var sikker 15 til på denne plassen

Vi har nå hørt papegøye-konserten som foregår hver dag ved solnedgang og soloppgang i en time -heavy . Dette i Port Macquarie, som blir nattens sted.

En måned til Kee West :o)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *