Hong Kong dag 4

Vi tok en formiddagstur i Tempelstreet og fikk med oss noe av det enklere liv her Kowloon. Vi har kommet til at å kombinere frokost og lunsj, det funker bra, men i dag ville vi ikke ha noe varmt. Det er det som serveres døgnet rundt her. Tilslutt fant vi noen som var villig til å servere oss en fransk sandwich. Den var så stekt i olje at den måtte nøytraliseres med sirup.

Hele tiden under lunsjen stod TV`n på med nyheter fra demonstrantene. Det viste seg at mens vi var på The Peak hadde det utviklet seg til det voldelige bare 300 meter under oss. TV bildene viste også politi med gevær (kan ha vært tåregass-gevær).

Nyhetene som går døgnet rundt.

Til damen som serverte, som forøvrig var god i engelsk, fortalte jeg om hvordan vi fulgte dette hjemme og i Europa. Det ble hun veldig glad for å høre. Da vi fortalte at vi hadde vært i Shanghai, ga hun uttrykk for at det var veldig farlig å ta opp emnet der.

Det er 29 grader i dag i motsetning til yr og storm som melder dårlig vær. Neida, – helt knall. Det er så varmt at vi må ta turen over «sundet» igjen for båtturen skyld.
Må bekrefte at det antakeligvis er 50% taxier av alle biler her (fortsatt). Mange biler kjører med doble skilt som jeg antar er for å «entre» Kina.

På øyen er det en verden over trafikken: Fortau går i broer og tunneler og gjerne gjennom kjøpesentre.

De overjordiske fortauene i Hong Kong

Nok en gang traff vi på demonstrantene, men nå var det 4 x så mange og plenty fra pressen. Dette gjør igjen sterke inntrykk.

Demonstranter i stort hopetall.

Vi drar på rommet for å gjøre oss klare til et av turens høydepunkt; Symphony of Lights.
Dagen er perfekt – varmt og lettskyet. Folk samler seg og stemningen er til å ta å føle på og det for bare 10 minutters fyrverkeri fra byens skyskrapere. Et orgie av lys, lasere….

Symphony of light.

På turen tilbake kom vi der vi aldri kommer uten å ta med den andre lommeboken.
Der Louis Vuitton, Dior, Gucci, Cartier, Tiffany osv. ligger. Tok et bilde av Louis Vuitoon inngangen , butikken var et varehus, men alle varane hadde fått plass på kjøkkenet vårt. I inngangen til Dior stod det 3 dresskledde vakter. I alle butikkene var det mye betjening og nesten ikke kunder.

Kokko, men dritstilig – et helt utstillingsvindu for en veske. Det var mange slike vinduer.

Kvelden ble avsluttet i Mong kok og Tempel street, med middag.

Klar for Australia! ;o)))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *