Hong Kong dag 3

Dagen startet tidlig med en drosjetur til flyplassen. Kr 260.- for 45 min, ikke gale.
For første gang opplever jeg at kofferten blir automatisk scannet i skranken og sendt direkte til et utpakningsrom hvor jeg måtte «spette» kofferten. Det var to batterier på størrelse med en halv stikkeeske til Goproèn som måtte ut. Snakk om kontroll.
Flyturen var behagelig, men all annonsering tror jeg var på tre språk: engelsk, mandarin og klassisk kinesisk – mye mas. Inn til Hong Kong gikk det raskt med tog og shuttlebuss.

Vi fikk toppetasjen på hotellet – 20 etg. med andre ord like over bakkeplan.
Lente oss ut vinduet og måtte risikere å knekke nakken for å se toppen på nabobygningen.

Star Ferry over sundet til Hong Kong var første utflukt. Det er øyen som kalles Hong Kong og vi bor i Kowloon som er der «folket» bor. Finansen på andre siden.

Fergen på bildet er jubileumsfergen – 100 år i disse dager.

Straks vi kom over sundet merket vi det vi kanskje kom til å få oppleve: protestantene!
Vi gikk bort for å se på og ble møtt med ungdommer som delte ut kaker, sjokolade og iste. For meg ble dette et veldig sterkt møte og satte hele Shanghaibesøket i et annet lys. Det vi opplevde som stille og orden ble nå en politistat som noen er livredde.
Siden så vi mange taggere slagord på engelsk.

Etter å ha hørt på taler vi ikke forstod ordet av og hørt jublende heiarop, gikk vi videre til «fløybanen» The Tram to the Peak. En slingrende og bratt tur til det kjente utsiktspunktet. Uheldigvis kom det en kraftig regnbyge på toppen som tvang oss til å ta en øl inne, men så: solen skinte ikke – det var blitt mørk når vi kom ut igjen og Wow!!
Dette var det vi var kommet for å se. Fantastisk i mere enn frisk bris, der stod vi å så 500 meter høye skyskrapere vise tekst og bilder på alle sider i hele høyden nok et wow!

Kaninen spratt rundt på alle sider osv………….

Traff min gamle venninne og fikk gitt henne et kyss på halsen da Ingegerd var på do.+

Kvelden ble avsluttet med et måltid som fikk meg å minnes når vi forlater tannlegen etter trippel bedøvelse 🙁 Hot er ordet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *