Shanghai dag 1

Vi er i Kina, Shanghai – knip meg i armen!
Etter få minutter på hotellet forstod vi at vi virkelig er her.
Kobler opp Wifi så kommer det: klar orientering om hva som er lov osv…. Her er ikke Google, YouTube, Twitter, Google Maps, Facebook …. mm.
Ute på gaten kom den virkelige overraskelsen – tilnærmet helt stille, vi hørte ikke trafikken. En koffert som ble trillet på andre siden av gaten var det eneste «bråket». Det viser seg at alle skutere er EL. Det må mange biler være også. Luften oppleves som ren og det i verdens nest største by.

Vi har hørt om kameraovervåkning, men du vil ikke tro det: ca 10 kamera på stolper med 20 meters avstand hele veien langs elvepromenaden og jevnlig stod det kommandosenter i større politibiler med kamera på taket.

Ca 70% av bilene vi så var av ukjente merker. Fra kl 15 til kl 01 hadde vi ikke hørt en eneste sirene!! Det er sikkert premie for å finne boss på gaten – det finnes ikke. Det samme gjelder minibanker.

Endelig fikk vi se den berømte Skylinen.

Vi er blitt «objekter». Både Ingegerd og jeg ble tiltalt på åpen gate. Hvor kommer dere fra? Ikke rart, vi så kanskje maks 50 europeere (hvite) i går.

På kvelden ble det mere folksomt og vi fikk oppleve nok noe helt utrolig:
alle som gikk i retning elven, gikk på en side av gaten, motsatt retning – motsatt side. Politiet var med å regulere dette. Vi så ingen unntak!

Kveldsstemning langs elven.

Heisen på hotellet virker bare til der vi har lov mot å bruke romnøkkelen.
Så godt som ingen kan engelsk, men har en app vi snakker til.
Vi har da sagt det på engelsk, men så prøvde jeg med «plastpose» og det virket – posen kom.

Er ikke tilhenger av Cinafood, men etter Lamb Cummings er jeg overbevist, ny favoritt!

Turen er jo døpt: Fra Bergen til Bergen og spør noen hvor vi skal, så er det jo til Bergen. Bildet under beskriver dette og jammen snek det ikke med en grønn Ibsen 50 lapp (som kan være Mao?).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *