Kart Påskeøya

Prikken i havet. Og havet er stort. 4 timer og 40 min til nærmeste land med fly ;•>

Vi skal bo i Hanga Roa er og som dere ser – det er ikke store øyen. Veiene er mer sykkelstier enn bilveier. Hele øyen er full av statuer (se alle markeringene på kartet) så det er bare å ta beina fatt. Soloppgangen skal være veldig spesiell på de rette plassene.
Klikk opp kartet. Det lille kartet viser avstand til land.

Påskeøya
Påskeøya ligger i det østlige Stillehavet, 3 515 km vest for det kontinentale Chile, og 2 075 km øst for nærmeste befolkede sted Pitcairn. Øya er dermed et av verdens mest isolerte steder. Påskeøya er under chilensk styre, underlagt regionen Valparaíso sammen med sin nærmeste nabo Sala y Gómez, 400 km øst. Utenfor sydspissen av Påskeøya ligger en liten øy som heter Motu Nui.

Befolkningstallet antas å ha vært oppe i 10 – 15 000 innbyggere på det meste, men på grunn av overbeskatning av øyas begrensede naturressurser og isolerte beliggenhet var befolkningsmengden for høy til at man klarte å brødfø alle. Palmeskogen ble hugget ned for å lage reisverk til de stadig større steinstatuene og til båt- og husbygging. Uten trær til å bygge båter av, kunne innbyggerne heller ikke lenger fiske. Det førte til matmangel og senere hungersnød og indre stridigheter. Til og med innslag av kannibalisme er sannsynliggjort ved funn av menneskeben i møddingene. Befolkningstallet gikk nedover, og i samme periode kom europeiske oppdagere til øya. Disse bragte med seg nye og ukjente sykdommer som forverret situasjonen for de fastboende.

Høyeste punkt: Terevaka, 507 meter over havet.
Område: 163,6 km² og 30 km lang på det lengste.
Befolkning: 5 761 (2012)
Antall øyer: 2

Klikk på bildet og få en «flytur» over Påskeøya med tradisjonell musikk…

Lenke til Reiseinformasjon – hjelp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *