Kart Australia

Australia
Australia er et land i Oseania sør for Indonesia og Papua Ny-Guinea. Det er verdens sjette største land regnet etter flateinnhold, og opptar mesteparten av den verdensdelen det er en del av. Den østlige siden av landet ligger ved Stillehavet, den vestlige ved Indiahavet.
Hovedstad: Canberra
Befolkning: 24,6 millioner (2017) 

Farlig: «Sydney funnel web edderkoppen er en av de dødeligste edderkoppene i verden. Den er veldig aggressiv og de giftige piggene er så kraftige at de kan trenge gjennom stortåneglen på en voksen mann». (fra norsk-webside)
Fra Australiansmuseum:  «Again, it is true that Sydney Funnel-webs have one of the most toxic venoms (to humans) of any spider. However, it is not true that all funnel-web bites are life-threatening. The venom of juvenile and female Sydney Funnel-web Spiders is much less toxic. Nor do they jump onto, or chase people, or live in houses – these are all urban myths.»

Sydney
Sydney er Australias største og eldste by. Med over 4 millioner innbyggere, er Sydney-metropolen den største og mest innflytelsesrike av de to finansielle, transport, handel og kulturelle sentrene i Australia. For mange er Sydney selve symbolet på Australia.
Befolkning: 4,627 millioner (2011)

Vi lander i Brisbane og drar videre til Sydney
Biltur ned en del av østkysten av Australia.
Vi har 6 dager på turen inkl. en dag i Sydney. Prøver også å få til en del tid i Blue Mountains National Park – som skal være fantastisk. Klikk på kart og se planlagte overnattinger.

Planlagte overnattinger sånn ca:
05.09 Brisbane – Yamba ca 275km
06.09 Yamba – Port Maqarie ca 291 km
07.09 Port Maquarie – Newcastle ca 244km
08.09 Newcastle – Katoomba ca 192km
Blue Mountain
10.09 Katoomba – Sydney ca 118 km
Imponerende by med mange fergeruter (passasjer-ruter). Legg merke til Bondi Beach nede til høyre, ca 10 km fra sentrum, noe som tilsier at sentrum er nokså kompakt. Klikk på kartet for å se det utrolige havnelandskapet.

Prøv denne: https://webcamsydney.com klikk på lenken eller bildet. Fantastisk live webkamera. Se om det er dag eller natt. Fullskjermskvalitet.
Lenke til Reiseinformasjon – hjelp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *