Galapagos dag 34

GPS-kamera og Daimler

Ved strandhugg neste dag hadde jeg forberedt spørsmål til den ene kineseren. Han hadde alt av utstyr og selv kameraet jeg har, har han i to utgaver. Først spørsmålet: jobber du som profesjonell fotograf – nei. Han jobbet for Daimler Benz (Mercedes). OK. Ser du har tatt med det mindre kameraet som er likt mitt i dag: det er ikke likt ditt, for det er kinesisk utgave….? Hvorfor kinesisk utgave: vi har ikke lov å ha GPS i kameraet. Fikk ikke spurt om hva da med, biler, båter, mobiltelefoner, fitbits, osv?

Et helt annet landskap.

Den ene australske damen (som er ganske «kul») deler rom med en kinesisk dame (som kan noe engelsk). Tydeligvis hadde ikke den australske damen klart å dy seg. Hun hadde sendt en kaskade med spørsmål til kineserdamen. Hun ga opp til slutt, de er programmert. De har bedre Google, osv – hva skal de da med Google. Regjeringen vet hva som er best for folket. Men de kunne noen triks, brukte de VPN kunne de få ned vestlig «stoff».

Ikke vanskelig å få gode bilder når de sitter der helt rolig på få meters avstand.

OK tilbake til dagens vandring som bare fikk nye høydare. Vi kom tettere på dyrene og når to hauker sitter få meter fremfor deg og ikke bryr seg uansett hvor mange bilder, film eller folk som står der, da…..WOW.

Landiguan.

Her møtte vi også de første landiguanene. Flottere i fargene for å kamuflere seg i det tørre landskapet. Og som tidligere, landskapet tok pusten fra en med en ny variasjon. Senere ble det snorkling på en helt sort strand hvor mormor helt på egenhånd fikk i følge henne: lekt med en havskilpadde i en halv timer under snorkling. Den e god, vi har en dykker på gang.

Spennende terreng.

Del to av dagen var oppsatt med «rib»tur. Mens jeg stod og ventet på de trege (K) kunne jeg se flere rokker hoppe/fly og skilpadder som var oppe og trakk luft. Turen gikk til fuglefjell og vi kom tett på disse store fuglene. Må nevne Fregattfuglene som er som store svaler. Her fikk vi se de som «flaggermus», de hang i hvert fall slik på fjellet. Ny natur med enorme klipper/søyler og hekkende pelikaner.

Siste aktivitet i dag var dypvannssnorkling. Jeg stakk av gårde fra kinesere som snorklet med livvester på. Svømte hele strekket inn mot stranden. Nesten helt inne filmet jeg en Golden ray (rokke) og mens jeg holdt på med det kom det helt store. En hai passerte nærmest under armen minn. Et flott eksemplar av en White tip shark. Jeg fikk følge den tett i et minutt eller to før den seg videre, WOW. Beste opptak av en hai var i boks.

Bilde tatt fra filmen – som er mye bedre.

Ettermiddagen tok livet av halvparten om bord, i den forstand at sengen ble bedre enn en tilværelse opp i en gyngende båt. Dette var avslutningskveld med mannskapet og guider. Cocktail og super middag med resymé på skjerme fra denne uken. En liten brifing om en ny tur før retur.

Heftige klipper.

Så det lille ekstra:

Den ene kineserdamen ville dele bilder med meg. Altså sende over de hun hadde tatt. Jeg var litt skeptisk, spesielt med å få fylt opp harddisken, men gikk med på det. Bildene kom over og var absolutt flotte. Tid for meg å vise noe av min fangst. Hva skjer da: total crash på disken. Kom ikke opp, kom ikke opp, kom ikke opp…. En liten hissig henvendelse om hun har virus på maskinen, mens tankene var litt paranoide og gikk i retning kinesisk spyware (Spionsoftware).

Etter en laaaaaaaaaaang tid klarte jeg å slå den av igjen og fikk den opp å gå. Tror dette kina greiene går litt dypt nå, men: Ingegerd forstod ikke hvorfor jeg deppa når vi fikk beskjed om antall som skulle være med – nå er alt snudd på hode. Tror ikke hun vil se flere kineser hverken i år eller neste år

Pelikan rede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *