Galapagos dag 33

Høy sjøgang til langt på natt

Dette var av den ekte sorten og har ingenting med party å gjøre. Med disse tidlige morgenene er det bare å plusse på litt i andre enden. Legge oss tidligere med andre ord og jammen sover vi godt etter 3 retters middag. Denne morgenen startet med tur til den Kinesiske Hatt. På veien dit ble det observasjoner av pingviner og pelikaner. Å se en pelikan fange fisk få meter fra båten er en opplevelse. Den Kinesiske Hatt var en øy med veldig variabel vulkansk utforming. Renner/huler etter lavastrømmer var et nytt innslag. Videre ble det mye sjøløver med unger som dies, pelikaner, iguaner og Nacas Gobis med blå føtter (store fugler). Vi ser en del sjøløvekadaver/lik på strendene og en forklaring er at de kan være angrepet av hai som har påført skader. Resultatet blir gjerne at de blør ihjel på land.

Lava»rør» med noe attåt.

Neste ting var å snorkle på «dypt» vann, uten bunnfeste. WOW dette ble første møte med en sjøløve under vann. Den kom susende under meg, passerte, snudde og kom tilbake for å gi en oppvisning. Gjett om jeg holdt på å drukne når smilet gikk rundt og alt på tape (video). Bare for å tilføye, en hai passerte like ved nesten samtidig. Dette var stort, men et lite skår i gleden for mormor som ikke syntes noe om dyptvannssnorkling.

Mor med barn – et ikke sjeldent syn.

Etter lunsj ble det en strekk i litt røff sjø før nok en ny øy med helt annen utforming og skoger av kaktus. Kaktusen vokser helt ned i vannkanten og det på «bare» lavaen… Her var det også en stor flamingolagune. Disse lagunene må ha saltvann for å inneholde «krepsen» flamingoen spiser.

Kaktus over alt.

Sanden på stranden var kraftig rød og noen sjøløver hadde funnet skygge under trærne bak stranden samt en litt hissig hann nede på stranden. Her ble det hele komisk, vi skulle snorkle, men kineserne hadde tatt med hele garderoben og sminkeutstyret for selfie (F). Jeg ble oppmerksom på en sjøløveunge litt lengre ute og satte kursen mot den. WOW – det ble over en halvtime akrobatikk sammen med den FANTASTISK. Det beste ble at mormor fikk mot til seg og kom langt nok ut til å delta i oppvisningen. Tidsnok til å se når den plukket opp en sjøstjerne og lekte med den. En australsk dame fikk også med seg deler av dette og da var vi 3 av 20 stk. som oppnådde turens formål. Kineserne var sikkert fornøyd med kjolebytte og selfier (F).

E du med på leken?

Da er det sjøstjerneøvelsen…

Velkomst om bord med snacks og drikke. Info om morgendagen, middag og ZZZzzz zzz.

PS:

Vi har fått våtdrakter og vannet oppleves herlig selv om det holder «bare» 20/21 grader.

Kaktuser, og sjøløver under vann var dagens høydepunkt.

Kaktus ved sjøen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *