Fra Quito til Galapagos dag 31

Fra natt til dag i dobbelt forstand.

Opp kl 0330 for å ta et tidlig fly til Galapagos, Zzzz zzzz

Fra mørket til lyset og fra 2800 meter til havnivå.

Bussturen til flyplassen inkluderte den lengste bakke jeg noensinne har kjørt ned inne i en by – den tok aldri slutt, i vert fall ikke før vi nådde bunnen. Vi ble nå loset gjennom det meste av turledere.

På flyet sprayet de bagasje og oss, slik virket det i hvert fall, selv om ikke det nødvendigvis var meningen.

Noen timer senere stod vi på det som skal være ukens aktivitet og etter mindre enn ti minutter var første sjøløve og pelikan observert. Vi ble tildelt en lugar nede helt fremme i båten. Kanskje litt klaustrofobisk for mange, men når vi fikk se bad og dusj samt at vi var borte fra de fleste kineserne – fungerte dette. Alt tar tid med disse kineserne, forferdelig mye tid (noe vi skal få erfare grundig).  Vår guide forteller, kinesik guide oversetter osv… samtidig sitter de på telefonen og holder på med alt annet enn å delta i denne verden.

Båten vi reiser med

Etter at båten hadde letter anker for igjen å senke det på en ny nøy (plass),  fikk vi tildelt våtdrakter og snorkleutstyr. Videre i bloggen må jeg korte ned alt kineserne gjorde vedr. ditt og datt. Jeg skriver bare en K, så forstår dere at noe tok forferdelig lang og unødvendig tid. Heldigvis ble vi splittet i to grupper: Kineser eller Ikke!

Komplett hvalskjelett

Ut å gå, opp og stå – må vel rette til snorkle. Vi kom i land på en meget spesiell øy som bestod av 90% sand og var kanskje 300 meter lang. En sydhavsø uten palmer, men veldig mange sjøløver – og et komplett hvalskjelett. Fint å vandre rundt og hilse på sjøløvene. På hele Galapagos er det en «regel» om å holde 2 meter avstand til alle dyr/fugler med mindre de oppsøker deg. To meter er no ganske tett det også, og ofte kan en ikke unngå å komme nærmere. 

Sjøløve

Ny øvelse; snorkling:

Deilig temperatur i vannet, liten sikt og en hissig han-sjøløve som var innpåtrengende. Her ble en ny 10 metersregel innført. Undrenes tid er ikke forbi. Mormor svømte med snorkel og maske uten bunnkontakt i opptil …. sekunder/kanskje flere minutter – veldig bra, dette kan bli noe. Hun glemte tid og sted og forvillet seg i retning hissig sjøløve, slik at jeg måtte bruke utestemme. Ombord ble det servert velkomstdrink, de fleste kineserne skulle ha alkoholfri.

Fin strand

En super start på Galapagos ble avsluttet med solnedgang fra båten og beskjed om at første aktivitet neste dag starter 0600. Da er det bare å Zzzz zzz uansett hva klokken viser.

Smilet går helt rundt under innsovning selv om vi allerede var ute i rom sjø i den grad som er best egnet for ekte sjøfolk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *