Via Chile/Santiego til Peru/Lima dag 28

En sveip innom Chile

Etter en god natts skjønhetssøvn og nok en utmerket frokost var det bare å inta en av drosjene på Påskeøya igjen. Greit med priser for de er faste i sentrum/flyplassen: 5 US $ eller 5000 pesos. Lykken var at vi var fremme med innskjekking på få minutter, ingen kø. Gid jeg kunne stoppet der, nei – det ble samme leiken som da vi kom. Forskjellen var at da var køen ferdig og klar fra flyet, nå måtte de samle den opp til den stod til innskjekningskranken. Forbannet være chilenske passkontrollører. OK vi overlevde og tiden til avgang var kortet ned til minimum med fratrekk av køen. Flyet var ikke nytt, sikkert det eldste vi har reist med. Ingegerd ville ikke høre min bikommentar: har det overlevd WW2, klarer det sikker denne turen også.

Leaving Easter Island.

En liten hemmelighet er at jeg har lastet ned en mengde serier/filmer fra Netflix for reisen. Har egentlig ikke fått sett så mange, men i dag passet det bra av to grunner. Systemet i WW2 flyet for video kunne kun vise en film og da til alle samtidig (barnefilm) og det på en veldig liten skjerm. Grunn to var at i dag var det en måned siden jeg lastet ned og alle filmene går ut samtidig (i dag). Saken ble at film to bare ble halvveis og på neste fly hadde Netflix skiftet dato (ikke vi). Der stoppet den filmen.

Påskeøya under vingene.

Litt mere ergerlig var det når HOVED-flyplassen i Chile ikke har «transfer». Vi måtte ut å gå, sjekke inn på nytt. Kanskje når jeg fyller 70 har de fikset dette og jeg er kommet nedpå igjen &%$**@@@.

Flotte fjell i Chile

Måltidet i restauranten var i hvertfall utmerket med en øl.

Glemte å fortelle at hun som sjekket oss inn på Påskeøya kunne laget KJEMPE-floke. Hun sjekket ikke bagasjen til Lima/Peru. Vi kunne risikert å dratt fra bagasjen. En liten refleks i unge spreke fikk frem spørsmålet: Did You…..?  – Æ? Skal ikkje dokker være to dager i Santiago? Noooo!

Takk og pris for den – kunne blitt første store blunder.

Nå sitter jeg med en rødvin, en whiskey, Beethoven og bloggen på flyet til Lima. Tror vi har flydd mest Dreamliner som dette også er. Behagelig. Tror ikke flyet er mer enn 1/3 fullt – det skal videre til New York. LATAM som flyselskap har vært helt topp. Knall servise, god mat og nok drikke selv om valget har falt mest på juice og vann. Nok ett skjema på flyet. Her er det mest hva du maks kan ha med inn til Peru.Litt merkelig på antal kamera og membrikker etc. (ligger godt over).

Chile innførte et nytt og veldig omstendelig skjema 02.09.19. som skulle vært utfylt på nettet, men det var jo etter vi dro.

På flyet til Peru var det nytt skjema. Her var det mest hva du KUN hadde lov til å ta med, eks kun to kamera, et videokamera, 4 minnebrikker, 20 CD osv….. Omfanget var stort, selvfølgelig en liste med hva du IKKE kunne ta med. Passkontrollen var litt som i Kina, med fingeravtrykk. Vi er alle kjeltringer, men dette kommer vist flere steder (skanning).

En taxi tok oss til hotellet, lengre enn jeg trodde, faktisk et godt stykke for 19 US $ – ikke gale.

Dagens glemte: På Bora Bora hadde de en egen hilsen fra båt til båt. Den var adoptert fra Hawaii : først vanlig hilsen så trekkes de tre fingrene i midten ned slik at tommel og lillefinger stikker opp og det vinkes.

Får ta det med under glemte: Ingegerd leser fortsatt bøker, er ikke sur om køen går rundt hjørnet i nabokvartalet og har fått orden på altfor hard avføring (skulle slette den – ikke godkjent).

PS vi fikk Steinansikt smykke/anheng på hotellet før vi dro.

På flyplassen i Santiago var det mange større støtter i noe som lignet stein med de kjente ansiktene. Det ble litt for kommersielt og rettet mot en liten del av Chile.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *