Påskeøya dag 26

Til Påskeøya i september.

Hvorfor heter det Påskeøya?  Eneste forklaring jeg finner må ligge i at det er jævla mange høner her som da legger «påske….?»

Dagen startet ikke der, men kl 0330 på flyplassen i Papete. De vil si da vi reiste oss fra en skral 4 timers søvn. Videre til 1 times innskjekking osv. Dette ble kanskje den korteste dagen i mitt liv. Vi fløy i 4 timer og 40 min, samtidig som tidsforskjellen ble hentet inn med 5 timer. Slå den!

På flyet møtte vi denne gangen «den» ungen som SKRIKER lenge. Noe som fikk meg til å tenke praktisk, kan de sender hunder og katter i underetasjen må vel det gå med ….. også. Det ville spart 400 mennesker for mangel på søvn, stress og @&%$&/##.

Nå ble annonseringen utvidet med spansk, det vil si at nå var det på: fransk, polynesisk, engelsk og spansk. Rundt oss satt en familie på 21 som alle skulle til Santiago en uke på ferie. Ganske heftig når turen da blir: NZ – Tahiti ca 5t. + 2t opphold – Påskeøya 5t +2t opphold – Santiago 5t. Tar vi med 2t i NZ har vi ca 21t og så skal du ta turen om igjen om en uke? Før landing på Påskeøya fikk vi beskjed om at flyet ble «gasset/Detoxed» i cabinen – skulle være helt ufarlig. Det som var litt mere skremmende var helsevesenet som tok imot oss ved ankomst. Hyggelig de, men ikke budskapet: det er mygg på øyen som kan overføre Denguefeber som ikke er bra og uten «motgift».

Alle fikk en myggspray på størrelse med en «vindusspruteflaske». Den skal brukes både under og utenpå klærne. Kontrollen generelt var omstendelig og tok laaaang tid ved ankomst. En annen merkelig ting var at vi for første gang ikke fikk stilt tid automatisk på mobil. Alt gikk grundig i bal og vi ble lurt flere ganger. 

Flyet var forsinket grunnet været som da må ha vært vinden, noe surferne satte stor pris på. Dette var «store»bølger selv i bergensk målestokk.

Om få kunne engelsk i Fransk Polynesia, er det færre som kan det her. Her går alt i spansk og de fleste turistene er tydeligvis fra Chile.

Den store fordelen med gårsdagen var at når alt med tid gikk i bal, gikk solen ned to timer senere enn på Bora Bora, nå kl 2014. Det ble lykke, vi fant de riktige Maoistatuene og rettet inn solnedgangen etter de. Vi var ikke alene for på Påskeøya er solnedgangen viktig. Dobbel WOW med andakt når vi sier det. Magisk stund med et spill av farger.

Solnedgang Påskeøya

Endelig var magen på lag og vi kunne innta en av øyens veldig mange restauranter. Det var det ikke bare vi som hadde gjort. I tillegg til diverse gjester var der 5 – 6 store hunder som tok oppstilling ved siden av der de forventet noe å «hale» (ikke hundehale). En ganske stor en, hadde valgt ut oss og stod der under hele måltidet. Riktignok ble den loset bort en mengde ganger, men det var bare en tur rundt/under nabobordet og på plass igjen. Kan virke som om hunder er hellige kuer her, ser ikke noen som får «kjeft».

En hund etter mat – på restaurant

Dagens gjenglemte:

På Bora Bora kledde de inn Mobilmastene til de så ut som trær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *