Bora Bora dag 24


Spenningen ligger i luften..

Er magen bra etter en laaaaang natts søvn? Nei. Skal vi prøve å gjennomføre dagens program? Ja. Heldagsøvelse til vanns og til lands – 8 timer i følge oppsatt program. Turoperatøren var så vennlig å oppgi hente-tidspunkt til mellom 8 og 9 – vær tilgjengelig i resepsjonen.

Kl. 0900 regnet jeg med vi var utsatt for: Island time (manjana manjana)
Fryktet 20 min til, men 3 min over kl 9 stod en karikatur fra tegnefilmen om «stillehavsguden» det i bare tanga med klede foran. 
Han tullet og tøyset oss over veien ned i en motorisert kano med «utrigger». Forstod raskt at vi var i gang med ny guide som kjempet om førsteplassen.

Ved ombordstigning var det selvfølgelig en kvinnelig halvemake og når begge dro frem «citaren» og trommen var vi i gang. Helt knall – ut i det blå! Til andre siden siden av øyen nok en gang, men denne gangen for å snorkle i det beste jeg har sett av koraller, og jeg har sett mye fantastisk.

Som fra et reklamebilde.
Halvguden og fruen.

Forflytter oss mot «baksiden» av øyen med et stopp for å beskue en delfinflokk som har oppvisning i piruetter.

Tropiske farger ved delfinflokken.

Endelig, nå stod alt om troverdighet. Jeg og kanskje dere, har sett videoen herfra hvor det bades med hai og rokker, ja det er faktisk et av hovedbildene mine. Kan dette være virkelig? Studer bildet under. Vannoverflaten var blåsete og ikke lett å tyde hva som var under, men der var jeg med kameraet. Mormor bader med hai – slå den !!

Mormor kan ikke se under vann – stakkars!

Alt var som på bilder og film. JIPPI JIPPI!!

Videre til ny strand, veldig bra, videre til lunsj, bra for noen (ikke magen), men for noen moreneål som hadde opphold under bryggen.

Bora Bora Babe.

På returen tok den selverklærte halvguden «guiden» helt av. Fikk en av turistene til å sitte på flotøren mens han hadde oppvisning på bommen i ca 20 kn. Kokko Gærn!

På en glatt bom i 20 kn – da skal det ikke være kaldt i vannet 😉

Overgang til 4W drive. Startet med en mini 90 grader (opp) som kunne ligne litt på en tidligere tur. Flere høyder, butikker, restauranter, opplysninger, frem til «fille rund kroppen greie» produksjon. Flotte farger, fine mønstre, mannekeng og en 100 lapp fattigere. Heter vist sarong.

Så til det mest kokko på den turen. Vi kom opp til noen gamle amerikanske kanoner fra WW2. Fremfor den ene var det sveiset en stor ramme støpt på fundament. Dette ødela alle motiv og jeg måtte spørre hvorfor. Fordi noen kinesere skulle ta gruppebilde inne i rammen, og betalte de – laget vi. Utrolig kokko – se bildet. Apropos Kokko -i bilen var det japanere, amerikanere, guiden og oss. Han oppfordret oss alle til å si Kykkeli Ky på vårt språk: det ble fire artige varianter.

Kanon og kinesisk fotoramme – skikkelig KOKKO!

Denne kvelden lå alt klart for en fin solnedgang og vi kastet oss rundt. Fant en fin benk på rette stranden. Det vi ikke visste var at solen ble den minste aktøren, ute på bukten var det full musikk fra to mildt sagt «kanone» typer (ikke militært). Dans med og uten klær, men hele tiden med en flaske i hånden med innhold av den sterke typen. Vi var ikke alene om å bli underholdt, men komisk var det på sekundet når solen gikk ned. Da parkerte en bil med japanere som kom for å se solnedgangen. De startet å le og vi fortsatte når vi skjønte poenget.

Her går det for seg. Nytt begrep for solnedgang ?

Så litt info: 

Vi hører rare lyder fra naborommet hver morgen, antar det har noe med at dette kalles Honeymoon Island.

Ting blir bare ikke tørt i denne luftfuktigheten.

Hittil har vi ikke møtt noen norske eller skandinaviske på turen.

All Wifi har hittil vært veldig ustabil – alle steder.

Hotellet vi bor på her er eid av eneste kvinnelige eier, som også er fra stedet og ansetter stort sett kvinner. En myndig og hyggelig dame.

Toppen av fjellet på Bora Bora skal aldri ha vært besteget i følge lokal guide fra stedet. Fjelltypen er for løs også for fjellklatrere. 

Jeg har nå vært 2,5 ganger rundt øyen med båt og en gang med bil.

En annen slår til med en gang på sykkel minus en gang med båt.

Den ene guiden var enig i at det var varmt og minnes hvor lett det var å sove på NZ og da med dyne for første gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *