Bora Bora dag 23

Det lønnet seg ikke.

Det ble for mye paradiset og mulig negativ omtale i siste innlegg og det straffet seg kraftig. Ca kl 0200 ble jeg tilkalt til den store trompeten og Helv… brøt løs. Alt som var kommet ned skulle opp igjen og det samtidig. At den andre reisende sov videre uten å merke noe verken med meg eller henne, tyder på at straffen var rettet direkte mot undertegnede.

Fikk sove litt før neste utkalling og til slutt var en elendig natt over. Beklageligvis var dette den store dagen for dykking på Bora Bora.

Bra eller ikke, et forsøk måtte gjøres. Ble med til utlevering av utstyr og skulle ta på drakten, da kom en kraftig utkalling igjen. Hjelpe meg, der satt jeg med folk rundt meg og 2 sekunders-regelen til toalett, bosspann, etc hjalp ikke. Tankene gikk og beslutningen om å avblåse, ble tatt, men heldigvis var det ikke mere igjen til trompeten, det var tomt og nå følte jeg meg opplagt. Klar for dykk. Vi dro rundt halve øyen og startet et dykk som ikke imponerte før det kanskje var 1/3 tid igjen.

Det vi opplevde da, var det vi reiser halve jorden rundt for å se « ballett»
Ikke som i Moskva, men med to Mantaray ( gedigne rokker) som artister.
De kan bli 6 – 7 meter i «vingespenn»
Vi så flere, men det var disse to på bare 10 meters avstand som tok pusten fra oss (kan selvfølgelig ikke det under vann). En ny WOW! Neste dykk førte oss raskt ut i – det regnet sånn at vi ville «under» i steden for å stå der å bli våte. Denne gang på utsiden av revet. Kort oppsummert, mye hai, små og store.

En vakker undervannsballett.

Når noen er under vann, er andre i høyden. Som lovet hadde korrekturleser funnet en haug og trasket i vei, meget fornøyd med det. På mitt spørsmål om regn, så hadde det ikke regnet. Som tidligere forklart, her er avstandene små og forskjellene store (verd. regn)

Neste aktivitet: leie sykler. Følte meg ikke helt pig, men har du lovet så har du lovet. Syklene var, som de som står igjen på tiende hittegodsauksjon i kroken uten å ha blitt solgt. Vi tråklet i  vei til jeg så første benken, etter sikkert 5-6 kilometer – der strandet jeg som en hval og ba om å bli forlatt og det ble jeg. Etter en halvtime kom noen skyer og litt vind, nok til å komme opp i sittende og gi fart opp på sykkelen med motsatt retning (retur). Med tanke på sengen gikk det noenlunde greit hele veien tilbake – og rett i seng. Der sov jeg mer eller mindre helt til neste dag. En innskytelse kan være at en eg kjenner syklet helt rundt, 31 km. Med det sykkelsetet hadde magen vært det minste problemet om jeg hadde gjennomført det..

Nabolaget.

Så litt info:

Mye, kanskje det meste av bebyggelsen vil vi betegne som skur. Det er der lokalbefolkningen bor. Bungalowene på søyler i sjøen koster for de «små» 2 – 3 000 US $ pr natt og de større 6 – 9 000 US $. Det skulle vel bli sånn ca 72 00 Nok pr. natt. Om ikke det var bra nok, er det en bungalow på stranden til 12 000 US $.

Når man ferdes rundt på øyen, er det høy reaggie musikk som strømmer ut fra «skurene» men også handlekurven på syklene.

Mye av avfallet brennes direkte i hagene og det lukter PY på lang avstand.

Jeg har påstått det før og gjentar: DU har ikke sett ekte farger før du har vært på en stillehavs Ø. Garantert! Så skriker korrekturleser: Ka med brevann? – ingen palmer der!

Hele spekteret fra koboltblått til lys turkis omkranset av grønne nyanser. WOW!

Alle steder vi har kommet i kontakt med folk har de nevnt klimakrisen, at den merkes rask. Havet stiger også videre. Den andre siden er at det er ikke oppvarming av hus globalt som er problemet, det er nedkjøling. Noe som i praksis vises her når bilene går på tomgang ved eks butikkbesøk, for å holde AC (AirCondition) i gang.

En merkelig ting på Bora Bora ble vi fortalt første dagen. Det er 50cm flo/fjære og den snur hver 6 time. Det gjør den over hele kloden, men her er det til samme tid hver dag. Det har ikke de eller jeg hørt om. Vanligvis endres det med tid som ender seg hele tiden (månen?).

Kom sent i gang med denne – skyld på magen min.

Nabolaget. Hyttepris 4 – 6 000 US $ ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *